En bil har kört in i ett träd.
Bilen ska ha kört in i trädet med hög hastighet. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Norrköping

Körde in i träd efter polisjakt

När polisen i Norrköping skulle kontrollera en bil, ville föraren inte stanna. Istället körde han iväg med polisen efter sig, men jakten blev kort. Efter bara någon minut körde mannen av vägen och in i ett träd.

Olyckan inträffade strax innan halv fem på fredagseftermiddagen vid reningsverket på Norra Promenaden i Norrköping. När räddningstjänsten kom till platsen satt mannen fastklämd och fick skäras loss innan han kunde föras till Vrinnevisjukhuset med ambulans. Enligt de första uppgifterna ska han dock ha klarat sig utan allvarliga skador.

Samtidigt sökte polisen igenom området runt olycksplatsen med hund för att se om det kan ha funnits någon mer i bilen, som lämnat platsen.

– Vi gör ofta så i sådana här fall, men vi har avslutat det sökandet nu. Vi tror att han var ensam i bilen, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är nu bland annat misstänkt för drograttfylleri.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".