Växjös Gustav Rydahl tillsammans med flera Linköpingsspelare. Foto: Mikael Fritzon/TT
Växjös Gustav Rydahl tillsammans med flera Linköpingsspelare. Foto: Mikael Fritzon/TT
Ishockey

Linköpinggförlust igen mot Växjö

Magnus Johansson i LHC: "Tillfälligheter som avgör"
1:33 min

Det gick som det brukar den här säsongen när Linköping och Växjö möts. Det blev nämligen seger för Växjö som vann med 4-2.

Radiosportens referent Paul Zyra tar ut matchens lirare i båda lagen.
Växjö: Liam Reddox
Linköping: Jeff Taffe

– Det var väldigt efterlängtat och det syntes att vi inte hade vunnit hemma på ett tag. Vi fick jobba oss in i det. Efter vårt 1-1-mål kom vi in i vårt sätt att spela. Det var skönt att få komma tillbaka och inte få allting perfekt. Vi har en stor respekt för Linköping och deras skicklighet. Det har varit olika typer av matcher mot dem så jag vill inte säga att de passar oss bra, säger Växjös tränare Sam Hallam till Radiosporten.

Lördagens resultat innebar dessutom att Växjö bröt Linköpings fem matcher långa segerrad på bortaplan.

Linköping tog visserligen ledningen 8.26 in i första perioden när Broc Little kom fri och sprätte upp pucken i nättaket bakom Växjös målvakt Stefan Steen. Men lite mer än fyra minuter senare sköt Noah Welch 1-1 i spel fem mot tre.

Liam Reddox gav hemmalaget ledningen på kontring två och en halv minut in mittperioden. Målet kom i numerärt underläge och var Växjös åttonde med färre spelare på isen, överlägset bäst i serien.

Blott 22 sekunder senare kvitterade poängligaledaren Jeff Taffe till 2-2 med ett välplacerat skott i Steens vänstra kryss.

I tredje perioden kom så det matchvinnande 3-2-målet sedan Noah Welch hittat Gustav Rydahl med en lång passning. Rydahl tog hand om returen på eget skott och petade in pucken bakom Marcus Högberg.

I slutsekunderna sköt Liam Reddox 4-2 i tomt mål sedan Linköping tagit ut målvakten. 

– Jag tror mest att det är tillfälligheter som avgör. Jag tror inte att de har några speciella taktiska drag. Det var en ganska jämn match här, säger Linköpings Magnus Johansson till Radiosporten.


Växjö-Linköping 4-2((1-1, 1-1, 2-0))

Första perioden: 0-1 (8.26) Broc Little (Henrik Törnqvist), 1-1 (12.49) Noah Welch (Cory Murphy, Patrik Lundh) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-1 (2.15) Liam Reddox (Jani Lajunen) spel fyra mot fem, 2-2 (2.37) Jeffrey Taffe (Jacob Micflikier, Mattias Bäckman) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-2 (6.07) Gustav Rydahl (Noah Welch), 4-2 (19.57) Liam Reddox (Teemu Laakso).

Skott: 33-25 (9-11, 12-10, 12-4).

Utv, Växjö: 2x2. Linköping: 4x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv, och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 108.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".