Moderaternas logotyp Foto: Scanpix
Östergötland

Moderaternas länsordförande nöjd med ny partiledare

Christian Gustafsson(M):"Efter 110 år har mitt parti valt en kvinnlig partiordförande och det för med sig ett annat sätt att jobba"
1:23 min

Moderaterna valde under lördagen Anna Kindberg Batra till ny partiledare vid en extrastämma. Moderaternas ordförande i Östergötland Christian Gustafsson fanns på plats och säger att det nu återstår att se om det kommer att bli några större förändringar med en ny partiledare men att Kindberg Batra redan under gårdagen lämnade en del politiska besked.

I sitt installationstal betade Kinberg Batra av en rad sakpolitiska områden som integration, skola, och arbetsmarknad. Hon markerade att partiet har en öppen syn på invandring, och hon kom också med flera konkreta besked.

Bland vill Anna Kinberg Batra att Moderaterna, liksom Centerpartiet och Kristdemokraterna redan föreslagit, ska utreda ett svenskt Nato-medlemskap.

I förra valet tappade partiet många väljare till Sverigedemokraterna. Tror du att migrations- och integrationspolitiken kommer att förändras för att locka tillbaka dom väljarna?

– Jag tror att integrationspolitiken kommer att behöva förändras men kanske inte från det perspektivet utan den behöver förändras därför att alla partier har misslyckats ganska ordentligt och det är en hemläxa vi behöver göra oavsett hur det hade gått i valet säger Christian Gustafsson(M).

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".