Ishockey Vita Hästen - AIK
Foto: Anders Lundin/Sveriges Radio
Ishockey

Vita Hästen tappade greppet mot topplag

Robin Dahlström: "Vi ger bort tre kassar"
1:54 min

En 1-0-ledning efter den första perioden slutade med 1-4-förlust i slutändan för Vita Hästen i torsdagens hemmamatch mot Västerås.

Det började annars lovande för hemmalaget inför 2859 åskådare i Himmelstalundshallen. Tobias Liljendahl höll sig framme och slog dit ledningspucken fram till 1-0 i spel fem mot fyra, ett resultat som stod sig perioden ut. Det var lagets 100:e mål för säsongen. Men gästerna utjämnade skeendet i den andra perioden och drog oväntat nytta av det faktum att Vita Hästen fick ett fem minuter långt power play-spel med anledning av ett matchstraff.

– Vi viker ner oss totalt där och ger bort tre kassar, sa Vita Hästens norske landslagsforward Robin Dahlström till P4 Östergötland.

Vita Hästen skapade inga farligheter alls där och istället var det VIK som tog ledningen fram till 2-1, kort efter att man blivit fulltaliga efter det långvariga numerära underläget.  
– Vi sköt väl två skott där. Vi rasade ihop mentalt på något sätt och vågade inte spela. Första perioden och intensiteten och inställningen vi hade där var bra. Det gäller att hålla i det hela matchen, summerade Vita Hästens assisterande tränare Mikael Johansson.

Vita Hästen är kvar som tabellsjua med 59 poäng. Härnäst väntar dubbla bortamatcher i två vitt skilda delar av landet. Först och främst tabellettan Malmö på tisdag, därefter Björklöven på fredagen. Ett Björklöven som under torsdagskvällen skrällde och slog seriefavoriten Malmö.

Rickard Jansson
rickard.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".