Lektion på Lysingskolan i Ödeshög Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Lektion på Lysingskolan i Ödeshög. Arkivbild: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Norrköping

Specialsatsning på lärare går långsamt

Tommy Fabricius utbildningsdirektör:" Vi vill rekrytera rätt personer"
1:45 min

Norrköpings kommun vill hitta rätt personer till de speciella lärartjänster som på sikt ska höja kompetensen i skolan. Det är anledningen till att kommunen är den tredje i landet som har flest otillsatta karriärtjänster som de har tilldelats av Skolverket.

Det är tidningen Dagens Samhälle som sammanställt hur många av de så kallade karriärtjänsterna inom skolan som kommunerna har tillsatt.

Av dom 165 tjänsterna som Norrköping fått beviljade är 101 tillsatta och det är bara Jönköping och Kungsbacka som har fler lediga tjänster.

--Skälet till att det har dröjt är att vi vill rekrytera rätt personer till de här tjänsterna och redan nästa vecka kommer vi att annonsera efter sökande till de här uppdragen som ska vara igång ifrån augusti säger Tommy Fabricius som är utbildningsdirektör i Norrköpings kommun.

Där det handlar om att redan anställda lärare kan söka tjänsterna som förstelärare eller lektor för lärare med forskningsbakgrund. Tanken är att en viss del av arbetstiden ska ägnas åt att utveckla undervisningen.

Vid tidigare ansökan har det varit ett stort intresse från Norrköpingslärare säger Tommy Fabricius.

– Det har varit nästan dubbelt så många sökande som antal platser så jag tror inte att det kommer att bli annorlunda den här gången.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".