Norrköping

Fastnade på grind - hittades död

En kvinna i 40-årsåldern dog i Norrköping efter att ha fastnat på en hög grind och blivit hängande i flera timmar. Kroppen upptäcktes vid 15-tiden i dag. Polisen betraktar fallet som en olyckshändelse.

Troligen skulle kvinnan gena över ett inhägnat område vid Järnvägscentrum i Norrköping, men hon fastnade på den höga grinden och blev hängande närmast upp och ner i ett ben. Den döda kroppen upptäcktes vid 15-tiden på torsdagen. Enligt polisen tror läkare att hon dog på natten eller under morgontimmarna.

– Vi betraktar det som en olyckshändelse, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Östergötland, till TT.

Redan vid niotiden såg en person kroppen på avstånd, men trodde att det var någon slags docka. När en annan person sex timmar senare slog larm var kroppen nästan helt översnöad.

Kvinnan, som var i 40-årsåldern, är identifierad. Hon hörde hemma i Norrköping och anhöriga är underrättade. Dödsorsaken kommer att fastställas i en rättsmedicinsk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".