De Geergymnasiets musiklinje möter SON Foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
1 av 2
De Geergymnasiets musiklinje möter SON. Foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
Ebba Lejonclou, Alfrida Johansson, Amanda Josefsson, Albin Fellebro på De Geergymnasiets musiklinje Foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
2 av 2
Ebba Lejonclou, Alfrida Johansson, Amanda Josefsson, Albin Fellebro på De Geergymnasiets musiklinje. Foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Musikelever tar plats på scen

Eleven Amanda Josefsson: "Det är extremt häftigt"
6:12 min

Den här veckan är det fullt med barn och ungdomar både på scen och i salongen i konserthuset Louis de Geer i Norrköping. På scen finns elever från årskurs tre på De Geergymnasiet musik som tillsammans med Norrköpings symfoniorkester ger skolföreställningar.

Det är ett unikt sammarbete i orkestervärlden där gymnasieungdomarna får sätta sin egen prägel på en konsert, spela tillsammans med de professionella musikerna i orkestern och där även nyskrivna verk av elever framförs. Det här året är det Ebba Lejonclou och Albin Fellebro som komponerat musik för symfoniorkester.

I veckan blir det skolföreställningar för årskurs sex och upp till gymnasiet med en föreställning som tar med publiken in i framtiden-ViSON där det inte funnits någon musik på länge men där en musikgala ska föra musiken tillbaka till världen.

Musikgymnasiet i Norrköping på De Geergymnasiet firar det här läsåret trettio år och på lördag i samband med en utökad föreställning uppmärksammas detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".