Stadshuset i Linköping med löst sittande "T". Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Arkivbild. Stadshuset i Linköping. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Linköping

Oklart vem som tar över efter Micko

Kristina Edlund(S):"Det finns många i partiet som kan ta över efter Micko"
1:17 min

Socialdemokraterna i Linköping har inte börjat titta på vem som kan komma att ta över efter Lena Micko som är nominerad till ordförandeposten i Sveriges kommuner och landstings nya ordförande. Kristina Edlund(S) menar att det finns flera tänkbara kandidater.

Lena Micko föreslås att bli ny ordförande för SKL-Sveriges kommuner och landsting och kommer troligen att väljas den 24 mars vilket innebär att hon inte kan sitta kvar som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Linköping. Kristina Edlund är ett av fyra socialdemokratiska kommunalråd i Linköping.

– Vi avvaktar nu och räknar med att Lena kommer att bli vald och sen kommer det att dra igång en process säger Kristina Edlund.

Socialdemokraternas valberedningsgrupp har än så länge inte tagit upp frågan om nytt kommunalråd men frågan kan komma att tas upp på valberedningens möte redan på måndag säger valberednings ordförande Elisabeth Gustafsson till P4 Östergötland.

Lena Micko har lång erfarenhet av kommunpolitik och Kristina Edlund säger att det kommer att märkas att hon lämnar Stadshuset i Linköping. Kristina Edlund liksom de andra två socialdemokratiska kommunalråden Jakob Björneke och Eva Lindh vill i nuläget inte säga om de kan tänka sig att bli kommunstyrelsens ordförande.

– Det finns många kandidater inom partiet som kan ta över efter Lena säger Kristina Edlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".