Skönbergaskolan. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio.
Mattias Ravander. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio.
2 av 2
Mattias Ravander (S), kommunstyrelsens ordförande i Söderköping. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio.
Söderköping

Nya miljöproblem trots renovering i Skönbergaskolan

Mattias Ravander (S): "Någonstans går gränsen för när det är värt att fortsätta att investera"
5:10 min

I Söderköping är det återigen problem med inomhusmiljön i Skönbergaskolan. Nu är skolans framtid högst osäker.

De senaste tio åren har kommunen lagt ner cirka 40 miljoner kronor på att renovera Skönbergaskolan från bland annat mögel.

Senast i fjol renoverades skolan för tredje gången sedan 2008. Verksamheten flyttade då till den numera nedlagda Bergaskolan, men återvände efter juluppehållet. Men redan nu har personalen fått tillbaka symptomen de hade tidigare med bland annat bland annat huvudvärk, eksem och dåliga luftvägar.

Nu ska en grundlig undersökning göras av skolan.

– Det är klart att nånstans går gränsen för när det är värt att fortsätta att investera eller när vi helt enkelt kan konstatera att vi kan inte göra mer för att komma till rätta med problemen Någonstans börjar vi närma oss den smärtgränsen, säger Mattias Ravander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Under den kommande veckan ska Söderköpings kommun undersöka om det går att göra något åt problemen och om det är värt att göra det. Den 25 februari ska elever, föråldrar och personal få en redovisning av vad man kommit fram till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".