Norrköping

Kungen besöker Migrationsverket

1:32 min

Kungen besöker i dag Migrationsverket i Norrköping för att informera sig om invandringen till Sverige och integrationen av nyanlända. Och enligt myndighetens operative chef Mikael Ribbenvik har det betydelse att kungen är på plats.

– Ja, det tror jag absolut. Det är väldigt viktigt för oss att sprida kunskap i den här frågan. Vi ser ofta att debatten är åsiktsbaserad och inte kunskapsbaserad, säger han.

Ett stort pressuppbåd följde kungen när han anlände till Norrköping och Migrationsverkets huvudkontor. En av dem som visade kungen runt var Mats Johansson som är enhetschef mottagningsenheten. Han märker att migrationsfrågorna blir allt mer uppmärksammade.

– Den stora andel som söker asyl nu och sjäva flyktingfrågan har kommit mer på tapeten bland fler partier, därför tror jag också att det är ett massmedialt intresse kring att kungen är här och engagerar sig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista