Fotboll

Ny seger för IFK i Svenska Cupen

3:47 min

IFK Norrköping vann söndagens hemmamatch i Svenska Cupen mot superettanlaget Ängelholms FF med 2-0 (1-0).

Alhaji Kamara placerade dit 1–0 i målvaktens bortre hörn efter blott tre minuters spel. En elegant och behärskad lobb i straffområdet från nyförvärvet Nicklas Bärkroth punkterade matchen efter 84 minuters spel.
– Vi bör göra något eller några mål till i första halvlek. I andra går vi ner oss och de får vara med mer i matchen. Jag är nöjd med resultat, vinst och nollan bakåt men över 90 minuter bör vi prestera bättre fotboll, sa IFK-tränaren Janne Andersson till P4 Östergötland efter matchen.

IFK har därmed full pott efter två av totalt tre gruppspelsomgångar, i och med att division 1-laget Norrby 4–0-besegrades i öppningsmatchen. Gruppspelet, där det endast är förstaplatsen som ger avancemang till kvartsfinal, avslutar IFK på fredag med bortamatch mot allsvenska kollegan Djurgården, som var i spel mot Norrby när denna artikel publicerades.
– Bättre passningsspel och mer intensitet över hela matchen kommer krävas mot Djurgården. Det ska vi kunna plocka fram, sa Andersson om vad som väntar härnäst.