Norrköping

Gun skadades av garageport

1:43 min

Gun Granlund i Eneby skadades svårt förra året när en garageport lossnade och träffade henne i huvudet. Och det är inte första gången som garagedörrar i området lossnar.

Gun Granlund har fortfarande men av olyckan för ett år sedan.

–Jag har huvudvärk och är lite vinglig. När jag går ner för trappen måste jag hålla mig i ledstängerna, säger Gun Granlund.

Gun Granlund lider fortfarande av svår huvudvärk och problem med balansen efter olyckan i augusti förra året. Det var när hon skulle hämta sin bil som garageporten lossnade och föll ner på henne.

Det är inte första gången som portar till garagedörrar i området rasar ner. Guns port har rasat en gång tidigare och en granne har varit med om samma sak. De portar som gått sönder har lagats men de intilligande portarna har inte stabiliserats trots de tidigare incidenterna.

Hyresvärden Henry Ståhl Fastigheter vill inte kommentera olyckan Gun Granlund råkade ut för eller hur bolaget tänker om säkerheten kring garageportarna i allmänhet.

Zeljko Kranjec är juristchef på Hyresgästföreningen i region sydost som nu driver Guns ärende vidare.

–Det är inte ansvarsfullt av hyresvärden att strunta i de andra garageportarna. Det är inte acceptabelt, de måste ta det här på allvar. Hade Gun fått garageporten i nacken så hade det kunnat på mycket värre än nu.