Diana Saleh i radiostudion.Foto: Sofie Lycksell/Sveriges Radio
Diana Saleh kommer tillsammans med de andra pristagarna få resa till Budapest, platsen där diplomaten och affärsmannen Raoul Wallenberg räddade tiotusentals människors liv under andra världskriget. Foto: Sofie Lycksell/Sveriges Radio
Linköping

Diana Saleh hyllas för sitt civilkurage

2:23 min

Diana Saleh från Linköping är en av fem ungdomar som tilldelats det nyinstiftade priset Ungt kurage. Det delas ut av Raoul Wallenberg Academy till ungdomar som visar mod och civilkurage genom medmänskliga handlingar.

Diana Saleh uppmärksammas bland annat på grund av hennes engagemang i Simma för livet, projektet som samlar in pengar till Wateraids kampanj för rent vatten och sanitet i världen. Med hjälp av hennes engagemang har projektet fått ihop 87 500 kronor till Etiopien.

För Diana Saleh innebär civilkurage inte bara att våga agera när något inträffar utan också att jobba förebyggande.

– Folk glömmer att man själv är en del av samhället och tänker istället att någon annan kommer göra det eller att någon annan tar initiativ. Men vi är ju samhället. Så det är viktigt att vi agerar så att vi får en bättre värld, säger Diana Saleh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista