Linköping

Bara lovord om nya ÖB från Malmen

1:24 min

I dag utsågs den tidigare chefen för Helikopterflottiljen och flygvapnets flygskola i Linköping, Micael Bydén, till ny Överbefälhavare. Nuvarande chefen på Helikopterflottiljen Peder Söderström är nöjd med sin nya högsta chef.

– Han är en fantastisk människa på många sätt. Han har lång erfarenhet av arbete i Försvarsmakten. Han har väldigt bra ledaregenskaper. Han är en person som kan hantera många sammanhang och ta många olika människor på rätt sätt, säger  Peder Söderström.

De två senaste överbefälhavarna har kommit från armén, men nu får Sverige en överbefälhavare som kommer från flyget. Peder Söderström tror att det kommer blir en annan syn på vissa frågor.

– Det är klart att man som överbefälhavare har en helhetssyn på frågorna men Micael kommer ändå med mycket kunskap från flygvapnet som han kan föra med sig i sin roll, säger han.

Är det bra eller dåligt att nya ÖB känner till er verksamhet på Malmen så väl som Micael Bydén gör?

– Jag tror att det är väldigt bra. För att vi ska lyckas längst ut i organisationen så tror jag att det är en väldig fördel att högsta ledningen vet vilken verksamhet vi bedriver och vad vi behöver för att lyckas med vår verksamhet, säger Peder Söderström.