Norrköping

Första kommundagarna för Feministiskt initiativ

0:56 min

Idag inleder Feministiskt initiativ (Fi) sina första kommundagar någonsin, i Norrköping. Partiet finns sedan valet representerat i 13 kommuner och ett 40-tal kommunpolitiker träffas nu under två dagar för att utbyta erfarenheter.

Enligt Sandra Isaksson, som är kommunfullmäktigeledamot för Fi i Norrköping, så handlar om att utbyta erfarenheter och få inspiration:

- Nu har vi suttit i nästan ett år i våra 13 kommuner och många har ju ställts inför utmaningar och uppgifter som har känts utmanande och man behöver ventilera det här med andra i samma situation, konstaterar Sandra Isaksson.

Dagarna kom till på initiativ från partiet i Norrköping och samtidigt jobbar Feministiskt initiativ i Norrköping just nu med att ta fram sitt första kommunala budgetförslag någonsin, och Sandra Isaksson menar att de två kommundagarna är viktiga för det arbetet:

- Flera kommuner har redan under våren haft budgetförhandlingar och då kan man ju hämta in information därifrån om hur de har jobbat och tänkt. Men vi har också punkter som är ganska öppna på dagordningen.

Vad kommer att vara tonvikten i ert budgetförslag?

- Vi håller på att arbeta fram några frågor nu som vi kommer att fokusera på. De har vi inte helt fastslagit än men troligen kommer en av punkterna att vara fler genuspedagoger i kommunal verksamhet och mer genusutbildning.