Norrköping

94-åriga Kerstin får plats på boende - men inte i Norrköping

2:58 min

94-åriga Kerstin Johansson, som nekats en plats på äldreboende av kommunen, har nu fått rätt till en plats. Men inte i Norrköping utan i Söderköping.

– Det känns underbart härligt. Äntligen något positivt när det gäller mamma, säger dottern Wiwi Heggblad, som drivit mammans sak.

Hon säger också att det bara tog en vecka från det att de träffade biståndshandläggarna i Söderköping till att hon fick ett muntligt besked om att kommunen gett modern rätt till en plats på något av kommunens särskilda boenden.

– Jag var lite rädd för att det skulle bli nej därifrån också. Jag vet inte hur jag skulle ha tacklat det.

Beskedet från Söderköpings kommun innebär att Kerstin Johansson nu står i kö för en plats på ett boende där, något som hon alltså inte fick rätt till i Norrköping.

– När hon får en plats kan de ju inte säga. Det kan ju ta tid i Söderköping också, men nu finns hon ju i alla fall med i ruljangsen och det känns jättebra.

Vad sa hon när du berättade för henne?

– Hon är jätteglad över att något händer.  

Det var tidigare i år som Norrköpings kommun avslog Kerstin Johanssons ansökan om att få flytta till särskilt boende. Johansson överklagade och vann i förvaltningsrätten, men då överklagade kommunen i sin tur till kammarrätten.

Det ärendet är ännu inte avgjort och påverkas inte av beskedet från Söderköpings kommun.