Från Bollen till Parken. Hela asylboendet bjuds på match, tack vare supportrarnas insamling. Amos, Valentin, Tala och Divad ska stödja IFK-klacken mot Sundsvall. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio.
1 av 2
Amos, Valentin, Tala och Divad ska stödja IFK-klacken. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio.
Asylboendet Bollen i Norrköping. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Asylboendet Bollen i Norrköping. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio.
Norrköping

Flyktingar får se fotboll - tack vare supportrarna

1:24 min

Närmare 300 asylsökande från flyktingboendet Bollen, granne med Nya Parken, förstärker i dag IFK Norrköpings klack i den allsvenska fotbollsmatchen mot GIF Sundsvall. Supportergruppen Peking United har samlat in 60 000 kronor och bjuder alla asylsökande.

En som ser fram mot matchen är Tala från Nigeria.

– Vi är väldigt glada för det. Alla här i huset har sina egna problem, det är därför vi kommit hit. Och att vara här utan att ha något att göra är deppigt. IFK Norrköping hjälper oss och det är vi tacksamma för, säger han.

Peking Ultras supportergrupp reagerade på att de gick förbi flyktingboendet varje gång de skulle till Nya Parken, men att de boende där inte hade råd att gå på match.

Då drogs insamlingen Biljetthjälpen igång som snabbt fick spridning. Men insamlingen är inte slut i och med dagens match, säger Marcus Carlsson i supporterklubben: 

– Vi kommer att fortsätta under hösten och under nästa säsong med att bjuda fler asylboenden och kanske andra utsatta grupper i samhället, säger han.

Och så här tycker Tala, som själv spelar fotboll, om IFK Norrköping.

–  Jag ser dem som ett av de största lagen, som Chelsea eller Manchester United.

Valentine från Nigeria hoppas och tror på seger.

– Vi sätter vår tro till Gud att de vinner matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista