Platsen där den 19-åriga kvinnan hittades. Foto: Jakob Kindesjö/Sveriges Radio
Platsen där den 19-åriga kvinnan hittades. Foto: Jakob Kindesjö/Sveriges Radio
Norrköping

Erkänner mord efter tio år i fängelse

1:05 min

Efter tio år i fängelse har den man som dömdes för mordet på Cajsa Jonsson i Norrköping 2005 erkänt för två poliser att det var han som dödade kvinnan, skriver Norrköpings tidningar.

Cajsa var på väg hem från krogen en natt i januari när hon tog en svarttaxi som kördes av mannen. Hon våldtogs och mördades utmed Kungsängsleden i Smedby.

Mannen dömdes till livstidsfängelse för mord och grov våldtäkt. Nu erkänner han mordet men fortsätter att neka att han våldtog henne.

– Jag är trött på att säga att jag är oskyldig. Det är fel att inte berätta att jag mördade henne. Men jag är absolut inte skyldig till våldtäkt, säger han till NT.

Den nu 36-årige mannen vände sig självmant till polisen. Mannens försvarsadvokat Ekrem Güngör säger till P4 Östergötland att erkännandet inte påverkar rättprocessen.

Finns det planer på att ansöka om ett tidsbegränsat straff?

– Det finns det säkert. Han har som alla andra en rättighet att först efter tio år som domen vann laga kraft ansöka om tidsbestämt straff och det är möjligt att jag eller någon annan advokat får ett sådant uppdrag säger Ekrem Güngör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista