Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Norrköping

Explosionen kan vara ett attentat

1:47 min

Nattens explosion vid en villa i Norrköping kan ha varit ett attentat. För ett år sen blev ägaren till villan rånad och misshandlad av två män, som även ska ha försökt pressa honom på pengar.

Det var i oktober förra året som två män misshandlade och rånade villaägaren i hans hem, medan barnen låg och sov på övervåningen.

Männen ska ha tagit en armbandsklocka och försökt pressa honom på pengar. När han försökte fly misshandlades han med en hammare.

I våras dömdes de båda männen i Norrköpings tingsrätt till fleråriga fängelsestraff. Domen överklagades till hovrätten som ska ta upp målet om en månad.

Om händelserna har något samband är ännu inte känt. Polisen vill i nuläget inte säga så mycket om explosionen i natt utan hänvisar till en presskonferens kl 13 idag.

Enligt vår reporter på plats är området runt villan avspärrat och tekniker från polisen i Östergötland arbetar just nu på brottsplatsen.

Vid explosionen krossades flera stora fönsterrutor och även fasaden skadades, men ingen person kom till skada.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista