Reijmyre glasbruk. Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio.
Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio.
Finspång

Glasbruksaffären i Rejmyre sprack

Det bolag som idag skulle ha tagit över driften av Reijmyre glasbruk har dragit sig ur affären. Det beskedet lämnade konkursförvaltaren nu på förmiddagen.

Vid niotiden idag skulle affären med det bolag som skulle ta över det konkursdrabbade glasbruket ha blivit klar. Men så blev det inte.

I ett kort pressmeddelande meddelar konkursförvaltaren att affären inte gick att slutföra och att avtalet med den tilltänkta köparen därför har hävts.

Orsaken till att det inte blir någon affär har vi ännu inte fått några besked om. 

Enligt uppgifter till P4 Östergötland kommer konkursförvaltaren ha ett möte med de anställda på glasbruket vid 13-tiden idag. Därefter utlovas besked om vad som kommer att hända med glasbruket nu.

Redan från början stod det klart att den tilltänkte köparen bara ville driva verksamheten, inte köpa fastigheten och marken runt omkring, som är i behov av omfattande sanering.

På ett extra kommunstyrelsemöte i måndags tog därför Finspångs kommun beslutet att köpa fastigheten. Tanken var att bolaget sedan skulle hyra fastigheten av kommunen.

I en första kommentar till P4 Östergötland säger nu Anders Härnbro (S), kommunstyrelsens ordförande i Finspång, att kommunen inte kommer att köpa fastigheten om ingen vill driva verksamheten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".