Polisbilar utanför kiosken på Stortorget i Norrköping där ett mordförsök ska ha ägt rum. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Kiosken vid Stortorget som spärrades av under natten. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se

26-åring utsatt för mordförsök

Polisen: Vittnen och boende i närheten förhörs
1:55 min

En svårt skadad man påträffades i centrala Norrköping under fredagskvällen. Polisen rubricerar det hela som mordförsök.

Mannen har fått skärskador och opererades akut på Vrinnevisjukhuset under natten till lördagen.

– Vi söker en gärningsman och har spärrat av platsen, säger Anders Arvidsson, stationsbefäl i Norrköping.

Den misshandlade mannen, som är 26 år, påträffades vid Stortorget i centrala Norrköping. Polisens tekniker undersökte under natten brottsplatsen. Föremål har tagits i beslag.

– Samtidigt förhörs vittnen och boende i närheten av platsen, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson till P4 Östergötland.

Region Östergötland uppgav vid 01-tiden på natten att mannen fått livshotande skador, men under lördagen stabiliserades läget och var enligt sjukvården allvarligt men stabilt. Polisen har kunnat förhöra mannen på sjukhuset.

Under lördagen har polisen genomfört dörrknackning och undersökt de fynd man gjort på brottsplatsen. De kan dock inte i nuläget gå ut med något ny information om vad som hänt. På lördagseftermiddagen fanns det fortfarande ingen misstänkt för dådet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".