Foto: Andreas Åsenheim/Sveriges Radio
Foto: Andreas Åsenheim/Sveriges Radio
Norrköping

Efter knivdåden - nu åtalas 24-åringen

1:15 min

Motivet bakom knivdåden i Norrköping tidigare i år var den misstänkte 24-åringens uppfattning om offrens etniska ursprung. Det hävdar åklagaren i åtalet som lämnades in idag.

Idag åtalades alltså den 24-årige man som sitter häktad misstänkt för att helt oprovocerat ha knivskurit tre personer vid Söder Tull i Norrköping i mitten av augusti i år. Han åtalas nu för mordförsök i tre fall.

I stämningsansökan skriver åklagaren Anna Hjort att 24-åringen begick gärningarna med uppsåt och att motivet var att kränka offren på grund av den åtalades uppfattning om deras nationella eller etniska ursprung.

Två av offren, en 24-årig man och 21-årig kvinna, fick livshotande skador, medan det tredje, en kvinna i 40-årsåldern, klarade sig med lindrigare sårskador.

Under häktningsförhandlingarna erkände mannen de faktiska omständigheterna, men hävdade att han saknade uppsåt och nekade därmed till mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista