Kerstin Johansson Foto: Privat
Kerstin Johansson Foto: Privat
Norrköping

Kammarrätten avslår överklagan och Kerstin ska erbjudas plats

Kammarrätten ger inte Norrköpings kommun någon prövningsrätt i det uppmärksammade ärendet med 94-åriga Kerstin Johansson, som nekats plats på äldreboende. I och med det gäller förvaltningsrättens dom som säger att en plats ska tas fram.

Nu kommer Norrköpings kommun erbjuda en plats, men tycker att det hade varit bra om kammarrätten tagit upp ärendet för att förtydliga hur liknande fall ska bedömas i framtiden.

– Att kammarrätten inte kommer att göra en bedömning av ärendet innebär att våra frågor kring hur kommunen ska agera vid liknande ärenden i framtiden förblir obesvarade, säger verksamhetschef Pernilla Thunander i en kommentar. Eftersom grunderna i domen från förvaltningsrätten var för otydliga kan vi inte dra några generella slutsatser om hur vi ska agera i liknande ärenden, vilket vi hade hoppats på för att kunna garantera att alla inom kommunen behandlas på samma sätt.

Kerstin har under tiden hunnit få en plats i grannkommunen Söderköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista