Polisens avspärrning i Hejdegården. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Polisens avspärrning i Hejdegården. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Linköping

Misstänkt måltavla känd av polis

Henrik Sundin, polisen: Han känner inte till något hot
1:18 min

Polisen misstänker att den sprängladdning som hittades och förstördes på en parkering på Valhallavägen var riktad mot en specifik person.

Mannen som tros vara måltavlan är känd av polisen sedan tidigare.

– Den personen har vi pratat med och han känner inte till att han skulle ha varit utsatt för hot eller påtryckningar sen innan, säger Henrik Sundin på polisen som handlägger ärendet.

Han bekräftar idag att det handlar om ett sprängämne som var skarpt, och det var också därför man beslutade att förstöra den på plats under torsdagen.

Under morgonen och förmiddagen har tekniker varit på plats i Hejdegården för att fortsätta undersöka brottsplatsen. Vissa intressant fynd har gjorts, men Henrik Sundin vill inte gå in på vad. Polisen har också gått runt i området och pratat med grannar och vill gärna få in tips och vittnesmål från allmänheten.

– Det har pratats om att man har hört skott avlossas på natten. Är det folk som bor i området som hört det eller sett personer och fordon röra sig där på natten ser vi gärna att de kommer i kontakt med oss, säger Henrik Sundin.

Ännu har man inte hunnit undersöka om händelsen i Linköping skulle ha någon koppling till det skarpladdade föremål som hittats på en bil i Hageby i Norrköping.

– Det är klart att vi måste följa upp det också, men just nu kan vi inte se något samband med vad som hänt i Norrköpings den senaste tiden.

Brottet rubriceras som försök till mord men det finns ännu ingen misstänkt.

Polisen tar gärna emot tips på sin tipstelefon 010 -5667 466 eller 11414.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".