Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Norrköping

Unga fotbollsspelare mötte IFK-proffs på Nya Parken

2:48 min

Under tre dagar samlas framtidens och dagens fotbollstalanger på Nya Parken i Norrköping. IFK Camp heter arrangemanget, där unga spelare får en chans att lära av sina idoler.

Konstgräset lyser vitt av IFK-tröjor, men Norrköpingslagets ungdomsledare Tony Martinsson berättar att ungdomarna kommer från hela landet, med lag från såväl Karlskrona i söder som Stockholm längre norrut.

Förutom träning med ledare får deltagarna också chansen att möta sina idoler, just idag är det David Mitov-Nilsson som visar målvaksspel i den närliggande idrottshallen.

– Vi hade andra spelare med på träningar igår, säger Tony Martinsson, och man märker att de har en otrolig stjärnstatus, våra A-lagsspelare.

P4 Östergötland passar även på att visa upp en bild på anfallarna Emir Kujović och Zlatan Ibrahimovic för ett 20-tal av deltagarna, och där blir det oavgjort i den spontana omröstningen om vem som är favoriten:

– Zlatan, nej Kujović, nej Zlatan, nej, Kujović, ropar barnen i kör.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista