Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Avspärrning i Hageby i förra veckan. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio

Polisinsats väckte stor uppmärksamhet

En polisinsats i stadsdelen Hageby i Norrköping väckte stor uppmärksamhet på onsdagskvällen. Men orsaken till insatsen var inte så dramatisk, enligt polisen.

Det var sent på onsdagseftermiddagen som polisen gick in i en lägenhet i området Hageby i Norrköping.

I stadsdelen har det varit oroligt den senaste tiden, bland annat hittades ett skarpladdat föremål som satt fäst på en bil i mitten av förra veckan, och några dagar tidigare inträffade en skottlossning där en 19-årig man skadades.

Norrköpings tidningar skriver på nätet att flera polispatruller kallades till Lidaleden i Hageby på onsdagskvällen, och citerar ett vittne som hävdar att poliser stod vid Lidaleden med höjda pistoler.

Men enligt Magnus Holmström, som är vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, var bakgrunden till kvällens polisinsats i Hageby inte alls särskilt dramatisk.

– Vi misstänker ett narkotikabrott, det handlar om eget bruk och två personer har tagits med för kroppsbesiktning, säger han.

Han berättar också att polisen gick in med en hund i en lägenheten för att söka efter narkotika, men att man inte hittat något.

Magnus Holmström säger också att han inte känner till om någon av poliserna hade dragit sitt vapen vid insatsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista