Foto: Niklas Luks/nyhetswebben.se
Foto: Niklas Luks/nyhetswebben.se
Östergötland

Misstänkt för Hagebyskjutning i ekobrottshärva

Den 29-åriga man som släpptes i fredags, efter att ha suttit häktad för inblandning i mordförsöket på en 19-åring, riskerar även fängelse för penningtvätt i en ekobrottshärva.

29-åringen som är hemmahörande i Norrköping är fortfarande, tillsammans med en 21-åring, misstänkt för medhjälp till mordförsöket då en 19-åring sköts i Hageby för ett par veckor sen.

Den 29-åriga mannen är en av 15 personer, varav sju är hemmahörande i Östergötland, som är åtalade vid Malmö tingsrätt i en ekobrottshärva. En person ska ha kommit över bankdosor till kunder på ett konsultföretag, och därefter har man fört över nära fyra miljoner kronor till konton de åtalade haft kontroll över.

De fem centrala personerna i är åtalade för grovt bedrägeri. De sju personerna som är hemmahörande i Östergötland står åtalade för penningtvättsbrott och grovt penningstvättsbrott.

Rättegången började i förra veckan i Malmö tingsrätt och pågår till 20 november.

Under måndagen häktades en annan 29-årig man som misstänkt för att ha hållit i vapnet vid mordförsöket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".