Tre allvarligt skadade i olycka

Tillståndet är allvarligt för två av de tre personer som fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka vid Slaka utanför Linköping vid 11-tiden.

Två personbilar hade kolliderat i en korsning vid riksväg 23/34 och trafiken fick stängas i båda riktningarna. En 18-åring och en äldre kvinna är allvarligt skadade men tillståndet för de båda ska vara stabilt. Det är för närvarande oklart vad som har orsakat olyckan, men polisen har påbörjat en trafikutredning.

Kort därpå, vid 11.05, kom ett larm om en kollision mellan en lastbil och en personbil i korsningen mellan Fleminggatan och Gamla Rådstugugatan i Norrköping. En person fick föras till sjukhus.

Vid 11.36 kom ett larm om att en cyklist blivit påkörd på Södra promenaden i Norrköping som fördes till sjukhus med ambulans.

12.05 ska en bilist ha kört in i en stolpe på Lambohovsleden och fördes till sjukhus för kontroll. Delar av belysningsstolpen hänger enligt polisen löst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista