Basket

Dolphins räckte inte riktigt hela vägen fram

2:15 min

Jämt fram till halvtid, efter det visade Telge varför de ligger fyra placeringar och den dubbla poängen före Dolphins i tabellen.

– Grattis Södertälje för väldigt bra genomförd match, de straffar oss på många sätt och de var bättre än oss, säger hemmalagets coach Jesper Sundberg besviket efter slutsignalen.

Det blev till slut vinst för bortalaget med klara 79 – 65, vilket coach Jesper Sundberg tyckte var synd efter som han tyckte hemmalaget kunde förtjäna att hålla avståndet under tio poäng. Det var också där avståndet mellan lagen höll sig stora delar av matchen, men det drog sedan iväg under de sista fem minuterna av matchen.

Foulsen blev också ett problem för hemmalaget i slutet av matchen. Det slutade med att de hade fem spelare utfoulade när matchen blåstes av, något som Jesper menar beror på flera saker.

– Det är synd att en sån som Lovisa Hjern får en massa rockiefouls och vi kan inte spela unga spelare om de ska bli utfoulade varje gång de spelar försvar på bollen. Det är synd. Jag tyckte Lollo spelade bra idag, men hon får massa blåsningar som ingen annan får och då blir vi en jättetunn rotation och då har vi inte så mycket att göra, då blir det tufft i slutet, matchen blir lite för lång då, säger han.

Det slutade på totalt 24 fouls för hemmalaget, där Lovisa Hjern var den första av fyra som nådde upp till sin femte foul.

Någon som inte var lika bidragande till mängden fouls utan istället till de 65 poäng som hemmalaget lyckades göra var Matilda Claesson. Hon fick själv en foul, men håller med coach Sundberg om att några av de fouls de fick emot sig var lite billiga.

– Jag tycker vissa foul var lite orättvisa, men vi hade ju bestämt att vi skulle gå upp på väldigt hårt på Ellen (Åström) och Anita (Ilic) som var deras guards. Det gjorde vi och det är klart det blir väl lätt att det blir fouls då, att domaren ser att vi är väldigt aggressiva och blåser de foulsen extra eftersom vi går upp så pass hårt. Men alla tycker jag inte riktigt var rättvisa, säger Matilda om anledningen till den stora mängden fouls i matchen.

Nästa match för damerna är redan på lördag hemma mot bottenkonkurrenten Alvik.