Motala ström vid Strömsholmen i Norrköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Motala ström vid Strömsholmen i Norrköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Strömsholmen kan få bad och hotell

Päivi Johansson (M): Vi ska kunna bada i strömmen
1:23 min

Snart kan ett levande Strömsholmen bli verklighet. Fyra förslag med bland annat hotell och bad har kommit in till Norrköpings kommun.

Fyra olika intressenter har lämnat förslag på hur Strömsholmen ska utvecklas. Bland annat handlar det om spa, hotell, restaurang och konsthall.

– Vi ska kunna utnyttja vattnet. Jag har stridit för att vi ska kunna bada i strömmen, och i det här ingår en badplats lite längre ner i strömmen, säger Päivi Johansson (M) i kommunens stadsplaneringsnämnd.

Hon  tror att ett beslut kan vara klart under första kvartalet 2016. Nu har de olika intressenterna möjlighet att komplettera sina förslag med tidsplaner och ekonomiska beräkningar.

Här är de olika förslagen:

  • Ett mindre spahotell, café/restaurang, eventuellt konferenslokal och kontor. (Mannersons Fastighets AB)
  • Hotell med takterass och restaurang i bottenvåningen. (Magnolia Bostad AB)
  • Boutiquehotell med unik interiör i varje rum med restaurang och kafferosteri i bottenvåningen. (Tjuren projektpartner AB)
  • Konsthall med gratis inträde för en stor samling av modern konst och en skulpturpark. Restaurang i bottenvåningen. (Mikael Ståhl)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".