Linköping

Stort myndighetskontor till Linköping

1:14 min

Statens servicecenter ska starta ett stort kontor i Linköping. Där ska man ansvara för bland annat hela polisorganisationens löner.

Kontoret i Linköping kommer att vara ett av de större kontoren i landet, berättar myndighetens generaldirektör Thomas Pålsson.

– Det är en väldig stor verksamhet som finns i Linköping, så det blir ett kontor lika stort som i Östersund och Gävle.

Statens servicecenter har till uppgift att samla och effektivisera administrationen inom statliga myndigheter.

Närmare hälften av statliga myndigheter i landet har redan valt att lämna över löneadministrationen till Statens servicecenter.

Thomas Pålsson räknar med att kontoret i Linköping kan starta inom ett par år och då kunna börja med att ta hand om löneadministrationen för Polisen i hela Sverige.

– Vår målsättning är att vi ska ta över verksamheten årsskiftet 2017-2018, säger Thomas Pålsson.

Sedan tidigare finns det uppgifter att Statens Servicecenter planerar starta ett kontor i Norrköping. De planerna ligger fast, enligt Thomas Pålsson, men där är det lite mer osäkert när de kan komma igång.

– Det krävs att de myndigheter som har sitt säte i Norrköping väljer att lämnar över de administrativa uppgifterna till oss säger han.

– När de går in som kunder till oss så tycker vi att det är lämpligt att ha ett kontor i Norrköping, säger Thomas Pålsson.