Patrique Lindahl i Paris dagen efter terrodåden Foto:Patrique Lindahl
Patrique Lindahl i Paris dagen efter terrodåden Foto:Patrique Lindahl

Patrique har svårt att förstå vad som har hänt

"Det känns som att vakna upp från en mardröm"
1:27 min

Gatorna är tomma och öde i Paris dagen efter terrordåden. Patrique Lindahl från Norrköping bor sedan flera år i den franska huvustaden.

När skjutningarna började under fredagskvällen så var Patrique Lindahl ute tillsammans med bekanta på en restaurang. Personalen kom då och berättade om attentaten och uppmanade gästerna att lämna lokalen.

I dag har Patrique Lindahl varit ute på stan.

– Det är väldigt folktomt och det känns som om människor har lyssnat på myndigheternas uppmaning att inte vara ute i onödan.

I Paris bor det tolv miljoner invånare och Patrique tycker att det är en kuslig stämning dagen efter dåden och tror att det är många som har svårt att förstå vad som har hänt och vidden av det inträffade.

När tror du att vardagen infinner sig igen i Paris?

– För oss som inte personligt har blivit drabbade så tror jag att vardagen kommer tillbaka relativt snabbt. Polis och myndigheter arbetar med att återställa och normalisera staden och öppna busstrafik och metron berättar Patrique Lindahl.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".