Martin Larsson får ett läge. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Martin Larsson får ett läge. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Volleyboll

Svenska mästarna har hittat formen

Linus Ekstrand: Det känns som att jag förbättras varje match
1:36 min

Linköping volleys unga spelare levererade när Habo besegrades med klara 3-0 hemma i sporthallen.

Efter två tunga bortaförluster i inledningen av herrarnas elitserie i volleyboll har de regerande svenska mästarna nu vaknat. Dagens vinst var den femte i rad för LVC och innebar även att man fortsatt har en nolla i kolumnen för hemmaförluster.

Gästande Habo, som parkerar på tionde och sista plats i tabellen, kom till Östergötland med en tunn trupp och det visade sig i matchbilden. Smålandslaget höll jämna steg med Linköping i inledningen av varje set, men den betydligt bredare hemmatruppen spelade upp sig allt eftersom och segern var till slut odiskutabel.

– Man kan säga att båda lagen var lite trögstartade med lite misstag här och där, men vi visade att vi hade högre klass sedan i slutet, sade Linus Ekstrand (20 år) som tillsammans med Dimitri Bogdanovic (21 år) visade att LVC har något spännande att bygga på i framtiden.

Ekstrand och Bogdanovic gjorde elva poäng vardera och den sistnämnde fick stora lovord av assisterande tränare Henrik Johansson.

– Jag tyckte att Dimitri gjorde det jättebra idag. Han inledde kanske med någon onödig miss men sedan var han jättestabil i både bagger, serve och anfall så han förtjänar mycket beröm, sade Johansson som för dagen fick huvudansvaret då ordinarie huvudtränare Andrew Strugnell befann sig hemma i Australien av personliga skäl.

Segern var inte det enda positiva beskedet för hemmalaget under kvällen. Värt att notera är även att viktige spelaren Erik Sundberg gjorde comeback. Sundberg, som i vanliga fall är spiker fick några minuter som libero i slutet av den då redan avgjorda matchen.  

För Linköping väntar nu en bortamatch mot Södertelge på onsdag. LVC och Södertelge har mötts en gång tidigare under säsongen, en match som slutade 3-1 till Linköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".