Habiba Elmi och Neda Tofeeg manifesterade mot våldet tillsammans med andra på Tyska torget. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Habiba Elmi och Neda Tofeeg manifesterade mot våldet tillsammans med andra på Tyska torget. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio
Norrköping

De manifesterade för offren i Paris

"Vi är Paris, vi är med Paris folk"
1:02 min

Efter fredagens terrordåd i Paris samlades många människor på Tyska torget i Norrköping för att hedra de döda och stå upp emot våldet.

Det var EU som hade utlyst en tyst minut för offren i Paris idag. Många hörsammade uppmaningen och på flera håll hölls också manifestationer i samband med den tysta minuten.

I Norrköping samlades man på Tyska torget. Kommunalrådet Kicki Liljeblad (S) höll tal. Klockspelet i rådhuset tystnade och man flaggade också på halv stång.

Även i Linköping uppmuntrade kommunen invånarna att delta i den tysta minuten var de än befann sig. 

– Vi vill hedra offren i Paris med en tyst minut och kommer att fortsätta arbete för demokrati och öppenhet. Ondska och terrorism får aldrig vinna, säger borgmästaren Helena Balthammar.

Även i Linköping flaggas det på halv stång idag. Där hedrades offren för terrorattackerna också i helgen genom att vattentornet belystes med den fanska trikoloren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".