Elgestål målskytt direkt i Hästenvinst

2:30 min

Inlånade Kevin Elgestål blev målskytt i sin debut för Vita Hästen, när Norrköpingslaget vann mot BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Detta med 3-2 efter straffar.

En för Vita Hästens del lång skadelista gjorde att 19-årige forwarden Kevin Elgestål, som tillhör SHL-laget Frölunda, lånades in till fredagkvällens hemmamatch mot BIK Karlskoga – där Kevin omgående presenterade sig med sitt 1-0-mål.

– Jag lyckades få in den på volley, så det var väldigt skönt, sa Vita Hästen-debutanten till P4 Östergötland efter matchen.

Karlskoga kvitterade innan den första perioden var till ända, hemmalaget återtog ledningen i mellanperioden (Tobias Liljendahl) innan gästerna än en gång utjämnade. Tredje perioden slutade mållös och så även den efterföljande förlängningen, där Vita Hästen i slutet av tredje och i inledningen av förlängningsspelet var hårt ansatta på grund av en hel del spel i numerärt underläge.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi krigar ut många box play och tycker vi förtjänar två poäng, sammanfattade Elgestål, som står noterad för två SHL-matcher sedan tidigare.

Kevin, som den här säsongen hållit till i Frölundas juniorlag, hoppas på mer lånematcher hos Norrköpingslaget framöver. Framtiden får utvisa om det blir så.

– Självklart vill jag ju vara här, det är en bättre liga. Killarna är jättehärliga här och har tagit hand om mig jättebra, staden är mysig och publiken är fantastisk.

På måndag matchar nuvarande tabellniorna Vita Hästen, härnäst och då på bortaplan mot nykomlingen IK Pantern, som klarat sig över förväntan hittills. Malmölaget vann mötet i Himmelstalundshallen tidigare under säsongen med 3-2 efter förlängning, trots att Vita Hästen ledde med 2-0 en bit in i andra perioden.