En boll i mål ingen ovanlig syn under matchen Foto: Ted Stöffling/Sverigesradio
En boll i mål ingen ovanlig syn under matchen Foto: Ted Stöffling/Sverigesradio
Innebandy

Linköping höll inte hela vägen hemma mot IKSU

"De är så skickliga på att rulla bollen"
2:54 min

Sista hemmamatchen för året för Linköping och det blev ingen trevlig historia. Gästerna från Umeå vann med hela 3-9 (1-2, 3-5, 3-9).

Trotts att Linköping för fösta gången för säsongen hade alla spelare tillgängliga vart det alltså förlust hemma mot bortalaget från Umeå. Det var en match som gick av på högsta växel direkt med inledande tre minuter som bjöd på två mål för bortalaget. Periodens målskytte avslutades i den 19:e minuten av hemmalagets kapten Anna Wiman, som reducerade till 1-2.

– Jag tycker att de får rulla in två bollar i början där, men jag tycker att vi rycker upp oss och visar att vi har inte liksom gått hit för att låta de vinna enkelt och det tycker jag vi fortsätter med i två perioder. Sen är det ett skede i matchen som blir väldigt avgörande, där vi har väldigt bra läge framåt, bränner det och sen får de istället göra några snabba, säger lagkapten i hemmalaget Anna Wiman.

Att laget aldrig vek sig och kämpade på fick också Anna medhåll med från lagkompisen Amanda Larsson.

Det här var inte första gången som hemmalaget lyckats prestera bra mot ett av lagen från toppen av tabellen. Man har lyckats sno med sig både en poäng mot Mora och mot Rönneby. Istället har laget haft svårare mot lagen som ligger närmare i tabellen.

– Vi har svårt tror jag att vara de som har kommandot i matchen, de som ska bestämma tempot. Är det lite högre tempo, ja men då kan vi anpassa oss efter det och sätta försvaret och börja därifrån. När vi istället har mer boll så känns det som att vi blir mer fokuserade på att anfalla och så glömmer vi att vi måste försvara också, säger lagkapten Anna angående att de har svårare att vinna mot lagen lite längre ner i tabellen.

Nu får alla lagen, men framförallt kanske hemmalaget, chansen att vila upp sig och omgruppera under det landslagsuppehåll som stundar. Men för en av hemmalagets spelare blir det ingen vila.

– Det ska bli jättekul! Jag förväntar mig att vi ska ta guld igen och det tror jag absolut att vi kommer göra om vi presterar på topp, säger landslagsuttagna Amanda Larsson om att spela VM i börjar av december.

Efter landslagsuppehållet spelare Linköping sin sista match för året borta mot ännu ett topplag i form av Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".