Johnell Smith Norrköpings Dolphins ska ta ett straffkast Foto: Alexander Rudensten/sverigesradio
Johnell Smith i Norrköpings Dolphins ska ta ett straffkast. Foto: Alexander Rudensten/Sveriges Radio
Basket

Dolphins fortsatt obesegrade hemma

"Vi är ett bra lag"
2:22 min

Efter en riktigt dålig första halvlek av hemmalaget vände det i den andra och slutsiffrorna skrevs till vinst 92-88 mot Luleå.

Matchen inleddes med ett välkommen tillbaka för både Toni Prostran och Norrköpingssonen Anton Saks. Båda spelade i Norrköping under föregående säsong.

Efter de applåderna blev det inget mer klappande för hemmapubliken förrän efter dryga tre minuters spel. Då gjorde hemmalaget sin första två poäng, efter att dessförinnan missat bland annat två straffkast. Vid den tiden hade bortalaget redan gjort fem. Det var också den melodin som fortsatte i den första halvleken, vilken avslutades med 38-51 till bortalaget ståendes på resultattavlan.

– Första halvlek var bedrövlig från vår sida, vi hade ingen aggressivitet i vare sig anfall eller försvar, men vi gjorde några småjusteringar och kom ut med en hel annan attityd i andra halvlek. Andra halvlek tycker jag vi dominerar totalt, men det var som sagt ett stort underläge att plocka in vilket vi gjorde, precis i slutet, säger en lättad och glad hemmakapten i form av Joakim Kjellbom.

Den andra halvleken inleddes med ett aggressivare hemmalag som visade mer vilja och kämpaglöd än i den första halvleken. Det gjorde att gapet mellan lagen hade krympt till endast fem poäng. 62-67 stod det på tavlan när klockan ljöd för 30 minuter spelade. Då började de 652 på läktaren också att heja fram laget ännu mer.

När ställningen sedan var 68-72 klev hemmakaptenen Joakim Kjellbom in och visade vägen för sitt lag. Han gjorde både 70-72, 72-72 och dessutom 73-72 och 74-72 på straffkast. Kjellbom, som gjorde totalt 23 poäng i matchen gjorde 12 av de under matchens avslutande sju minuter. Det ledde till att hemmalaget tog sin sjätte raka seger på hemmaplan.

– Vi är ett bra lag. Det ska inte vara lätt att slå oss här hemma, vi siktar på att vinna alla matcher borta som hemma. Men som sagt, vi har varit starkare hemma än så länge och det ska vi fortsätta vara. Vi är ett bra lag och med publiken i ryggen är vi ett ännu bättre lag, säger Kjellbom.

Hemmalaget tog i och med vinsten rygg på Borås som innehar andra platsen i tabellen och fick dessutom en liten lucka på fyra poäng till Luleå på femteplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".