Samir Badran
Samir Badran Foto: Jan Danielsson/SVT
Linköping

Samir blir årets ambassadör i Musikhjälpen

"Jag kommer att gå in för det"
0:26 min

Artisten, tv-profilen och bloggaren Samir Badran från årets värdstad Linköping får uppgiften att peppa Musikhjälpens publik att hjälpa till med insamlingen.

– Det känns riktigt fett att få bli folkets ambassadör. Mitt jobb är att peppa hela Sverige att engagera sig i Musikhjälpen och det ska bli kul att se vad folk kommer att hitta på för att samla in pengar, säger Samir.

Han tillägger att han inte visste så mycket om Musikhjälpen när han fick frågan.

– Jag vet många andra som inte heller är det, så jag vill verkligen vara med och nå ut till alla där ute. Nu ska hela Sverige känna till Musikhjälpen.

Musikhjälpen pågår den 13-19 december och direktsänds från Linköping i P3 och SVT Play. Under sändningsveckan kommer Samir att ha sin egen plats i glasburen jämte de tre programledarna Gina Dirawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

Att årets värdstad Linköping också är Samirs hemstad, är något av en utmaning, säger han. 

– Det känns lite nervöst att det är i min hemstad, men Linköping är ju en studentstad och jag tror att studenter kan vara riktigt bra på att engagera sig. Jag hoppas att få se dem alla där på torget!

Med hjälp av artister och kända personer som gästar glasburen kommer Samir att peppa publiken att hitta på egna sätt att engagera sig.

Under sändningsveckan håller han kontakten med publiken och uppmärksammar dagligen insamlingar och aktiviteter runt om i landet.

– Musikhjälpen är till för alla så det finns ingen anledning att vänta, det är bara att köra, säger Samir.

Vem är Samir?

Samir Badran är uppvuxen i årets värdstad Linköping och började med musik när han var 14 år. 2013 blev han Samir med svenska folket efter sin medverkan i dokusåpan Paradise Hotel. Samma år bildades duon Samir & Viktor som i år tog sig  till final i Melodifestivalen och har toppat listor både i Sverige och Norge med låtar som ”Groupie”, ”Success” och ”Saxofuckingfon”. Utöver musiken har Samir medverkat i en rad tv-program som Parneviks, Spring!, Fångarna på fortet och Partaj. Samir skriver också en uppmärksammad blogg för Expressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".