Thomas Agnevik och Torsten Angervåg vid polisens pressträff. Foto: Sofia Strindvall/Sveriges Radio
Polisens presstalesman Thomas Agnevik och chefsåklagare Torsten Angervåg vid dagens pressträff. Foto: Sofia Strindvall/Sveriges Radio
Norrköping

Mordmisstänkt fortsatt anhållen

Åklagaren: Vittnen ledde polisen till mannen
1:39 min

En man anhölls under torsdagen misstänkt för nattens mord och mordförsök i centrala Norrköping.

Enligt chefsåklagare Torsten Angervåg var det vittnesuppgifter från personer som funnits i närheten eller tittat ut genom fönstret, som ledde fram till gripandet.

– De iakttagelserna har gjort att polisen misstänkte att en eller flera personer som varit inblandade hade tagit sin tillflykt till en fastighet i det omedelbara närområdet där man hittade de båda männen. 

Den gripne mannen uppges vara mellan 25 och 30 år gammal. Han är i nuläget anhållen på den lägre misstankegraden skäligen misstänkt. 

Det var vid 01-tiden i natt som polisen fick larm om att två svårt skadade män hittats i centrala Norrköping. En av dem låg utanför en bar på Prästgatan. Den andre hittades vid parkeringshuset Ankaret på Repslagaregatan.

Polisen uppger att männen, 24 och 27 år gamla, ska ha tillfogats skadorna med någon typ av stickvapen.

Båda fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset, där 24-åringen senare avled. 27-åringen opererades akut under natten och hans tillstånd uppges nu vara allvarligt men stabilt.

Både offren och den misstänkte är kända av polisen sedan tidigare och är hemmahörande i eller omkring Norrköping.

Åklagaren ska under fredagen besluta om det finns skäl till att den misstänkte ska vara fortsatt anhållen eller om denne ska friges.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".