Mord och mordförsök i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Norrköping

27-åringen som överlevde kan förhöras idag

Utredningen om mordet och mordförsöket i centrala Norrköping fortsätter och idag hoppas polisen kunna förhöra den 27-årige man som överlevde. 

Det var under natten till i torsdags som två män 24 och 27 år gamla, hittades svårt skadade i centrala Norrköping. Enligt polisen ska de ha tillfogats skadorna med någon form av stickvapen.

Båda fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset där 24-åringen senare avled. 27-åringen opererades akut under natten och enligt den senaste bulletinen bedöms hans tillstånd som allvarligt, men stabilt.

Idag hoppas polisen kunna förhöra honom.

Under torsdagen greps och anhölls en man som skäligen misstänkt för de båda dåden, men han släpptes redan under fredagen och är nu helt avförd från utredningen.

Någon annan misstänkt finns inte i nuläget, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

I övrigt vill han inte kommentera spaningsläget, men säger att polisen ska ha en genomgång av de förhör som hållits nu under eftermiddagen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".