Sofia Hedin, Ayaan Mohammud och Nihal Mohamed. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Sofia Hedin, Ayaan Mohammud och Nihal Mohamed. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Linköping

Stipendium för mångfaldsarbete i Linköping

Ayaan Mohammud: Priset går till alla Linköpingsbor
2:50 min

Idag meddelade Linköpings kommun vilka som får stipendiet för mångfalds- integrations- och jämlikhetsarbete. Föreningen Ett Linköping för alla och Nihal Mohamed fick årets stipendium.

De två stipendiaterna fick 6 000 kronor var. Föreningen Ett Linköping för alla etablerades för ett år sedan, hösten 2014, och arbetar med att skapa sammanhållning mellan kommunens invånare.

– Vi har hunnit göra enormt mycket på ett år, då vi känt att behovet har varit enormt stort, säger Sofia Hedin från föreningen.

De har bland annat anordnat manifestationer och deltagit i andras manifestationer, berättar Sofia Hedin.

– Det känns jätteroligt att få uppmärksamhet för det arbetet vi gör. Priset går till alla Linköpingsbor som ställt upp under året, säger Ayaan Mohammud.

Nihal Mohamed fick stipendiet för sitt arbete med att skapa mötesplatser på Mjärdevi Science Park.

– I Mjärdevi har vi väldigt många olika nationaliteter som jobbar i parken och många internationella studenter. Det är en väldigt bra källa till kompetens och utveckling och vi vill kunna använda deras kompetens i landet, säger Nihal Mohamed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".