Coach Jesper Sundberg eldar igång sitt lag. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Coach Jesper Sundberg eldar igång sitt lag. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Basket

Dolphinsvinst efter magiskt skytte

"Vi behövde verkligen det här"
2:04 min

Efter tre raka förluster vann Dolphins igen. Gästande Mark besegrades med hela 92-66 i december månads första match.

Norrköping Dolphins kom till matchen med tre raka förluster i ryggen. Mark Basket hade en vinstsvit på fem raka matcher att luta sig tillbaka på och kanske var det just den tillbakalutade inställningen på Markspelarna som fällde avgörandet i tisdagsmatchen i Sveriges finaste basketarena.

Dolphins kom ut i ett rasande tempo och det märktes att siktet var rätt inställt redan från början. Efter 3.15 hade man redan triss i trepoängare och tvingat gästerna till en timeout vid ställningen 13-10. Tempot var fortsatt högt perioden ut och likaså poängen. Vid periodens slut och en fjärdedel av matchen spelad hade Norrköping, som snittar strax över 65 poäng per match, ledningen med hela 29-21.

- Vi satte ju hur mycket som helst, flera i laget och det var en riktigt skön känsla att vi öppnade så bra för det gör en så jäkla taggad till att fortsätta hela vägen, sade Dolphins Matilda Claesson som var säkerheten själv från trepoängslinjen.

Det effektiva skyttet fortsatte matchen igenom och det var just Claesson som var allra mest framträdande med sina åtta trepoängare på tio skott. Även Cajsa Uhrströms skytte förtjänar ett omnämnande och amerikanskan Tavelyn James blev, i skymundan av alla treor, poängbäst med sina 28 poäng.

- Vi var lugna, vi var coola och vi visste vad Mark skulle göra och vi straffar dem på deras styrkor och det är fantastiskt roligt, sade norrköpingstränaren Jesper Sundberg, som under matchens slutskede eldade på sina spelare till en imponerande vinst.

Marks tränare Frank Alm var inte lika nöjd med sina spelares insats, som innebar att de tappar i kampen om topplaceringarna.

- Vi har satt oss i en situation att vi kunde vara med och tävla om tredje, fjärdeplatsen men förlorar vi nästa så får vi nog börja diskutera sjunde och åttondeplatsen också, menade Alm.

I dagarna blev det även klart att de båda Dolphinsspelarna Cajsa Uhrström och Rakel Gyberg Engdahl har blivit uttagna till U18 landslagsläger i Södertälje.

- Det är fantastiskt roligt och välförtjänt, sade Sundberg angående de landslagsuttagna dolphinstjejerna.

För Norrköping Dolphins väntar nu ett två veckor långt uppehåll innan man åker upp till just Södertälje för match mot Telge. Ett Telge som i denna omgång slog de dittills obesegrade serieledarna Luleå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".