Skolgårda skola. Foto: Privat
Skolgårda skola. Foto: Privat
Motala

Skola stängdes när stormen drog in

"Jag hade inte kunnat förlåta mig själv"
0:45 min

På Skolgårda skola i Motala bestämde sig skolledningen för att skicka hem eleverna tidigare idag på grund av stormen Helga.

I förmiddags beslutade ledningen på Skolgårda skola i Motala att eleverna skulle skickas hem eftersom stormen Helga började dra in över regionen.
Det var vid 13-tiden idag som man meddelade eleverna och tog kontakt med föräldrarna. 
 
– Hade det hänt något med barnen för att vi höll dem kvar en timme längre hade man inte kunnat förlåta sig själv. Så att det blev så här, var en bättre lösning än att någon hade blivit skadad, säger skolans rektor Fredrik Einvall.

Redan vid klockan 13 i förmiddags hade det börjat blåsa upp ordentligt vid skolan och ledningen förstod snabbt att det var bättre att få hem barnen.

– Många elever bor på ställen som har skogsvägar och hade kanske inte kunnat ta sig hem, så vi ordnade med skjutsar. Det kändes klokt att skicka hem alla innan stormen kulminerade, säger Fredrik Einvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".