Robert Ringh och Sebastian Ringh
Robert och Sebastian Ringh utanför Norrköping har varit utan el hela helgen. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Norrköping

De har varit utan ström sedan i fredags

"Det är värdelöst när inget fungerar"
1:24 min

1200 hushåll i länet är vid lunchtid på söndagen fortfarande utan ström. För familjen Ringh försvann strömmen redan i fredags.

När stormen Helga slog ner i Östergötland i fredags var det många familjer som blev av med sin elektricitet. Som mest har 15 000 hushåll varit berörda av något slags strömavbrott. Under helgen har Vattenfall och Eon utfört röjnings och reparationsarbete i länet vilket har resulterat i att nu bara 1200 hushåll fortsatt är utan ström.

Familjen Ringh bort utanför Skärblacka i Norrköpings kommun, de fick strömavbrott i fredags vid halv 4 på eftermiddagen och har fortfarande ingen el.

– Det är helt värdelöst, ingen mat kan man ju laga så det har blivit restaurang. Inga telefoner fungerar, inget vatten och all mat har blivit förstörd i kyl och frys, säger pappa Robert Ringh. 

När Robert pratade med elleverantören Eon i fredags fick han svaret att strömmen skulle vara tillbaka på lördagen klockan 22:00. Ingen ström kom, och nu är den nya preliminärtiden satt till måndag kväll.

– Det har inte varit så himla farligt, vi har tagit fram gamla fotoalbum, spelat spel och varit samlade hela familjen, säger Robert Ringh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".