Kaj Kindvall tillsammans med vinnaren Gudrid Hansen. Foto: Sveriges Radio
Kaj Kindvall tillsammans med vinnaren Gudrid Hansen. Foto: Sveriges Radio
Tracksauktionen

Hon tog hem Kajs Trackslista

"Det är ju en viktig sak och så lät det jättekul att få välja musik"
2:54 min

Det blir Gudrid Hansen som får en personlig Trackslista presenterad av Kaj Kindvall. Hon lade det högsta budet, 6000 kronor, i P4 Östergötlands auktion till förmån för Musikhjälpen.

Auktionen inleddes i måndags och avslutades klockan 17 på torsdagseftermiddagen. Då var Gudrid Hansens bud på 6000 kronor högst. 

– Jag la det där budet i all hast i morse. Det är ju en viktig sak och sedan tänkte jag lite egoistiskt att det lät jättekul att få välja musik och vara med och påverka utbudet lite, säger kulturarbetaren Gudrid Hansen från Horn.

På plats i Linköping när vinnaren avslöjades fanns också Kaj Kindvall själv, som nu ska sätta ihop en lista med tio låtar som Gudrid själv får välja ut. Någon gång i januari ska den vara klar och då kommer den att läggas ut här på vår webbsida så att alla som vill kan lyssna på den.

– Jag ska göra mitt bästa och sätta ihop ett program som blir minnesvärt både för Gudrid och P4 Östergötland, säger han.

Trackslistan var Sveriges Radios musiktopplista som sändes mellan 1984 och 2011 med Kaj Kindvall som programledare. Varje vecka bänkade sig horder av radiolyssnare för att lyssna på listan där tjugo låtar presenterades av Kaj och hans klassiska mellanprator. 

Pengarna från auktionen samt det arvode, som Kaj Kindvall får, går oavkortat till Musikhjälpen som ju i år sänds från Linköping.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".