Lars Winnerbäck sjunger och spelar gitarr
1 av 4
Spontan allsång uppstod. Foto: Micke Grönberg/ Sveriges radio.
Lars Winnerbäck sjunger
2 av 4
Musikhjälpen 2015 i Linköping Lars Winnerbäck.Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Lars Winnerbäck i radiostudion
3 av 4
Musikhjälpen 2015 i Linköping Lars Winnerbäck. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Publikhav. Foto: Sofie Lycksell/Sveriges Radio
4 av 4
Det blev nytt publikrekord på Stora Torget i Linköping när Lars Winnerbäck gästade Musikhjälpen. Foto: Sofie Lycksell/Sveriges Radio
Linköping

Nytt publikrekord när Winnerbäck kom till stan

När artisten Lars Winnerbäck kom hem till Linköping och medverkade i Musikhjälpen i går kväll slogs publikrekord för tredje gången på Stora torget. Uppskattningsvis var det 10 000 personer på torget.

– Klockan sju spelade han och Linköping ställde verkligen upp och fyllde torgen till bredden. För tredje gången i rad slog vi publikrekord på torget, säger Karl-Johan Karlsson från SVT. 

I torsdags var det 5 000-6 000 åskådare som sjöng "Stad i ljus tillsammans" och idag var det ännu fler. Det var folk ända in i lobbyn på hotellet intill. 

– Det blev allsång i kväll också. Lars Winnerbäck är ju från Linköping och det märktes ju på alla sätt och vis. Folk kunde sjunga med i hans låtar, även om det inte var lika organiserat som igår. 

Lars Winnerbäck är också engagerad i Musikhjälpen genom att en auktion där högsta budet betyder en middag för två personer med tillsammans med honom och en rundvandring bakom scen när han avslutar sin turné i Linköping i sommar. Just nu är högsta budet 39 100 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".