Nicole Biegniewska Foto: SVT
Nicole Biegniewska från Norrköping tävlar i Årets supershoware i Barnkanalen ikväll. Foto: SVT
Norrköping

Nicole kan bli Årets supershoware

"Jag har en massa rök på scenen så jag är lite rädd att ramla"
3:14 min

Ikväll tävlar 12-åriga Nicole Biegniewska från Norrköping i den direktsända finalen av Supershowen i Barnkanalen i SVT.     

– Jag är jättenervös. Det är ju direktsändning och allt kan hända, säger Nicole Biegniewska när hon tittar förbi vår studio inför kvällens final.

Hon berättar att hon har en massa rök på scenen under sitt nummer och att det hon är mest orolig för är att hon inte ska se var scenen tar slut.

– Jag är så himla rädd att jag ska ramla av scenen. Då blir det ju show i och för sig, men kanske inte den typ av show som de är ute efter, säger Nicole och skrattar.

I tävlingen, som pågått under hösten, tävlar barn med sina tolkningar av mer eller mindre kända låtar. Åtta unga artister har kvalificerat sig till kvällens final och en av dem är alltså 12-åriga Nicole.

Hon har med sig sin fiol upp på scenen och ska framföra Gärdebylåten.

– Jag är uppvuxen med folkmusik och när jag spelar Gärdebylåten får jag många härliga minnen från när jag var jätteliten.

Men Nicole berättar också att det finns ett annat skäl till att hon valde just den låten och det var ett samtal hon hade med äldre folkmusiker för ett tag sedan om just Gärdebylåten.

– Han sa "lilla flicka det är bara spelmän som klarar den" och då blev jag irriterad och tänkte att om spelmän kan så kan tjejer minst lika bra och det ville jag visa.


 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".