Avspärrning vid lägenhetsdörr. Foto: Björn Persson/Wighsnews
Foto: Björn Persson/Wighsnews
Finspång

Mordmisstänkta män förhörda

Åklagaren: Vi har förhört dem nu under eftermiddagen
0:56 min

De två män i 30-årsåldern som sitter anhållna misstänkta för att ha mördat en kvinna i Finspång har nu förhörts, men vad de sagt är inte känt.

Det var under natten till igår som polis larmades till en lägenhet i Finspång där en kvinna i 30-årsåldern hittades livlös. 

I och i närheten av lägenheten grep polisen två män. De anhölls senare som skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.  

Under dagen har mer ingående förhör hållits med de båda männen, men åklagaren Anna Jakobsson är idag förtegen både om vad som sagts i förhören och om utredningen i stort.

– Vi håller förhör och måste så klart undersöka kroppen för att se vad som har orsakat döden. Vi håller på för fullt och har fram till onsdag på oss att ta ställning till om de ska begäras häktade eller inte, säger hon. 

Om männen är kända sen tidigare vill åklagaren inte gå in på och motivet till mordet är fortfarande oklart. Polisen har också knackat dörr och förhört boende i området. Inga andra personer är för tillfället misstänka.  

– Det gjordes vissa beslag i samband med att man hittade kroppen, men om de har använts som tillhyggen eller inte utreder vi nu, säger Anna Jacobsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".