Nyårsfyrverkerier 2015 Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Nyårsfyrverkerier vid Motala ström i Norrköping Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio
Östergötland

Lugn nyårsnatt i länet

Det har varit en förhållande vis lugn nyårsnatt i Östergötland där inga allvarligare händelser har inträffat.

I Linköping blev en man i 25-års åldern misshandlad på en adress i centrala delarna av staden och fick föras till sjukhus. En 17-årig kvinna greps misstänkt för grov misshandel.

I Motala sökte räddningstjänsten efter en man i vattnet vid Varamobadet efter att ett vittne slagit larm. Räddningstjänsten satte in båt och dykare i sökandet men utan att hitta någon person. Enligt uppgifter till polisen under morgonen har mannen - som troligen var kraftigt berusad - själv tagit sig upp ur vattnet och gått hem.

I Kisa sköt en man i väg en raket vid midnatt som träffade hans egna skåpbil som började brinna. Bilen var parkerad nära ett hus men elden spred sig inte, uppger polisen. Mannen är inte misstänkt för något brott.

Två taxibilar krockade tidigt på nyårsdagen i centrala Norrköping. Enligt de första uppgifterna till SOS fanns sex personer i bilarna. Men polisen uppger att ingen skadades vid olyckan och bilarna fick plåtskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".