Helsingborgsanfall. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Helsingborgsanfall. Foto: Albin Falk Hansson/Sveriges Radio
Innebandy

Tillbaka i sporthallen - då blev det förlust för Linköping

"Det borde varit tre, fyra, fem mål med mina lägen"
2:33 min

Östergötlands bidrag i innebandyns superliga har spelat bra den senaste tiden. Inför dagens match hade Libks herrar tre raka vinster i ryggen, men där tog segersviten slut. Gästande Helsingborg vann söndagens jämna match med 5-3.

Den första perioden var en till synes tillknäppt och relativt händelsefattig historia. Trots stort bollinnehav för hemmalaget så var det gästerna som fick de hetaste chanserna. Man tog också ledningen i den femte minuten genom Jonathan Nilsson, assisterad av poängligaledaren Linus Nordgren.

–I första är vi riktigt dåliga och bjuder dem på en massa lägen, det kunde stått tre, fyra-noll känns det som, sade Libks lagkapten Anton Karlsson.

Den andra perioden blev betydligt mer fartfylld och fysisk än den föregående och det var återigen hemmalaget som förde spelet. Sju minuter in fick till slut kapten Karlsson hål på Jonathan Paulsson i Helsingborgsmålet, genom ett backskott upp i det vänstra krysset.

Bara minuter senare återtog Helsingborg ledningen med mål i powerplay efter att hemmalaget drabbats av två utvisningar och spel, tre mot fem i mer än en minut.

Efter pausen mellan den andra och tredje perioden var ställningen 2-2, då ännu en Karlsson, denna gången Mikael, hittade en lucka under Paulssons ben. Karlsson hade en fler fina chanser men allt som oftast stod Jonathan Paulsson i vägen.

– Jag har ju tre, fyra frilägen som jag ska göra mål på. Man får ju hylla målvakten, han gör några fantastiska räddningar där.

Den tredje perioden följde samma mönster som resten av matchen. Helsingborg tog tillbaka ledningen och Linköping kvitterade. Likt höstens möte lagen emellan, såg denna match ut att gå till förlängning, men när matchuret slagit 18.21 gjorde Helsingborgs Daniel Johnsson 4-3.

Det blev inte en fjärde kvittering för Libk. Istället fullbordade Jonathan Nilsson sitt hattrick när hemmalaget tagit ut målvakten.  

- Vi är tighta bakåt och vi jobbar hårt för varandra allihop och sliter även om vi kanske inte får så mycket boll i vissa stunder och sen får vi ändå utdelning framåt till slut, sade en nöjd Nilsson efter matchen.

Den jämna tabellen blev om möjligt ännu tightare efter dagens resultat. Det var full omgång i innebandyns superliga och efter 17 av de 26 omgångarna är det endast sex poäng som skiljer tredjeplacerade Dalen med nian AIK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".